Over FOGOL

Fogol is een bedrijf dat als doelstelling heeft de natuur op een positieve manier bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. Fogol is in 2009 opgericht door Debby Doodeman. Kennis, ervaring en passie zijn in het bedrijf samengebracht.

Debby Doodeman

In mijn kinderjaren begon mijn grote interesse voor de natuur en alles wat hier in leeft. Vooral vogels trokken mijn aandacht. Zelf vogels kijken, tellingen, maar ook onderzoek en reizen: alle facetten boeien mij in grote mate.

Maar er was nog een andere ‘drive’; namelijk de wens om mijn passie voor natuur aan anderen over te brengen: zodat men meer kennis, begrip en waardering voor natuur en landschap krijgt.

In eerste instantie deed ik dit door over natuur artikelen en foto’s te publiceren en ook bij de KNNV afdeling Hoorn en de Dutch Bird Fair heb ik veel ervaring opgedaan. Sinds 2009 door zelf of in opdracht excursies en evenementen te organiseren zoals de vogelzeiltochten en bijvoorbeeld de Nationale Vogelweek voor Vogelbescherming Nederland.

Sinds 2021 ben ik samen met mijn vriend James Lidster gestart als ambassadeur voor het optiekmerk Zeiss.

Ook heb ik een onderzoek gedaan naar vogelaars (1004 deden er mee), wie zijn die vogelaars? Wat doen ze? Waarom? Van de resultaten heb een boek geschreven, Vogelaars (nooit) uitgevogeld, dat in 2022 is uitgekomen.

Door mijn opleiding als stylist heb ik veel oog voor detail. Ik zorg ervoor dat alles tot in de puntjes is georganiseerd.

Bij de door FOGOL georganiseerde evenementen word ik bijgestaan en geadviseerd door personen die beroepsmatig en vrijwillig met de natuur en het milieu te maken hebben. Ik heb inmiddels een breed netwerk opgebouwd, zowel met vogelliefhebbers als professionele onderzoekers tot beleidsmedewerkers uit de wereld van Natuur en milieu. Geregeld doe ik ook zelf mee met onderzoek aan vogels op het IJsselmeer en daarbuiten. Hierdoor ben ik in de gelegenheid het grote publiek letterlijk mee te laten kijken bij wetenschappelijk onderzoek.
Fogol maakt ook onderdeel uit van het Lowland Ecology Network.

Bij iedere opdracht die ik volbreng is het milieu van groot belang ik streef ernaar daar bij iedere stap rekening mee te houden.

Mijn doel? Mensen interesseren voor vogels!

 

Debby Doodeman op LinkedIn

Fogol verzorgt de complete organisatie van een of meerdaagse excursies en evenementen.

Presentatie Debby Doodeman

Even stil op het blogEven stil op het blog

Fogol onderzoek

Excursies