Het coronavirus en de excursies

Update 20 mei 2020: de scheepvaartinspectie is akkoord (zie bericht 25 april) met de protocollen en nu liggen deze bij de veiligheidsregio die daar over zullen beslissen. We hebben nu al wel besloten om ook de excursie van 10 juni te annuleren.
Uiteraard volgt er gedetailleerde informatie over hoe de excursie er uit zal zien, welke maatregelen er worden genomen zodra dat allemaal bekend is. Vind je het zelf toch nog te vroeg? De excursie verplaatsen of annuleren kan altijd ook dan nog.

Aantal plaatsen tot 1 september aangepast

Varen met de normale maximale bezitting zal nog niet gaan. Nu hebben we het aantal plaatsen per excursie op 24 personen gezet. We weten nog niet zeker of dit het getal is waar we straks mee kunnen gaan werken. Overigens zie je op de website excursies op 'bijna vol' staan. Nog gebaseerd op de oude aantallen waarbij deze stempel er op kwam te staan bij minder dan 20 plaatsen.

Doorvaren in de winter?

Ook in de winter is gebleken dat een bezoek aan Marker Wadden erg leuk kan zijn. De meeste vogels zijn dan vertrokken maar de vogels die er nog zijn zijn soorten die je soms alleen dan kan zien. Zoals op Marker Wadden afgelopen winter bijvoorbeeld sneeuwgorzen, baardmannen en een blauwe kiekendief. Ook waren er enkele strandleeuwerikken, met deze laatste moet je wel wat geluk hebben.
Normaal ligt de boot dan in het onderhoud, maar mogelijk kunnen we nu wél eens in de winter varen. En wat te denken van nieuwjaarswandelingen op Marker Wadden? Via de nieuwsbrief houden we daarover iedereen op de hoogte.


Update 25 april 2020:

de BBZ (branchevereniging voor de beroepschartervaart) werkt nu aan protocollen voor aan boord waarbij wordt gekeken hoe er in de toekomst veilig gevaren kan worden als dit weer kan. Wanneer dit weer kan is uiteraard nog onzeker, het zou kunnen dat we daarover bij de volgende persconferentie, over de maatregelen na 20 mei, meer over horen.

We houden iedereen die zich heeft aangemeld hierover uiteraard op de hoogte zodra we meer weten.

Mochten we weer excursies kunnen organiseren dan zal dit sowieso anders zijn dan jullie van ons gewend zijn. Met kleinere groepen, waarbij we goed afstand kunnen houden, de lezing bijvoorbeeld vooraf digitaal thuis bekijken? En ook zullen er bijvoorbeeld op Marker Wadden de nodige maatregelen worden getroffen zoals bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer. Maar als we dan eindelijk weer naar buiten kunnen gaan we er dubbel van genieten.


Update 24 maart 2020:

Gisteravond hebben we het nieuws gehoord dat alle openbare activiteiten tot 1 juni zijn geannuleerd in heel Nederland. Een begrijpelijke maatregel. We hebben daarom alle excursies t/m 1 juni geannuleerd. Alle opvarenden hebben hierover bericht ontvangen. De excursies na deze tijd kunnen vooralsnog nu gewoon geboekt worden.

We hopen dat we tegen die tijd de excursies weer kunnen hervatten. Maar de gezondheid staat voorop. Als ook deze excursies niet kunnen door kunnen gaan nemen we actie zoals hier onder in het bericht van 15 maart staat omschreven.

Voor iedereen veel sterkte en blijf gezond.


15 maart 2020

We houden ook hier het nieuws over het coronavirus in de gaten. Afhankelijk van alle ontwikkelingen nemen we straks per excursie een beslissing, is varen verantwoordelijk of niet? Alle opvarenden die zich hebben aangemeld houden we hierover op de hoogte per e-mail.

En als we gaan varen, welke aanpassingen zijn er dan eventueel nodig. Zo zijn we de hele dag in de buitenlucht, alleen geven we de presentatie normaal binnen in het vooronder waarbij we dichter bij elkaar zitten. Dit kunnen we bijvoorbeeld oplossen door deze presentatie vooraf per e-mail te versturen, zo kan iedereen toch met alle kennis het eiland bezoeken.
En we kunnen de juiste aanpassingen maken in de catering; koffie, thee en soep brengen we bijvoorbeeld zelf rond, normaal kan men deze ook zelf inschenken.

Bij twijfel annuleren we de excursie en verplaatsen we deze zoveel mogelijk naar een later tijdstip en wie geen nieuwe datum kan of wil krijgt het betaalde bedrag terug.

Voel je je tegen die tijd zelf niet lekker? Of twijfel je omdat je mogelijk in contact bent geweest met iemand die ziek is? Laat het ons weten, dan kun je ruilen met een andere datum of je excursie altijd kosteloos annuleren.

Heb je nog vragen? Ik hoor het graag.

Vriendelijke groeten,
Debby Doodeman
debby@fogol.nl
0630021816

 

di 9 jun 2020

€ 1,00

Deel

Even stil op het blogEven stil op het blog

Fogol onderzoek

Excursies