Corona protocol excursies

Vogelexcursies met zeilschip Schuttevaer

In dit protocol lees je hoe we de excursies organiseren met betrekking tot de coronamaatregelen.

Protocol versie 25 februari 2022
 

Beste opvarenden en geïnteresseerden,

Inmiddels kunnen we weer met wat grotere groepen varen. We varen nog niet met de aantallen van voor de corona-crisis maar zullen dit gedurende het seizoen steeds bekijken en langzaam weer opbouwen.

Het positieve uit dit alles zijn de berichten waarin velen de natuur en vogels weer meer zijn gaan waarderen. Dat is waar wij inmiddels al meer dan 10 jaar voor staan: iedereen laten zien hoe leuk vogels zijn.

Hieronder kun je lezen hoe we de excursies de komende tijd organiseren. Van eventuele grote wijzigingen ontvang je apart bericht voor vertrek.

Ongewijzigd: bij twijfel of ziekteverschijnselen; annuleren

  • Extra belangrijk nu de 1,5 meter maatregel is vervallen; bij klachten annuleer je de excursie (verkoudheid, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen of koorts). Je ontvangt het betaalde bedrag terug of kunt ruilen met een nieuwe datum.
  • Stuur een e-mail naar debby@fogol.nl, of kort dag app, sms of bel naar 0630021816.
  • Ben je negatief getest maar heb je wel klachten? Overweeg, afhankelijk van de ernst van de klachten en de fase van het verloop, om ook dan te annuleren. Om te voorkomen dat eventueel aangestoken andere opvarenden en de bemanning onnodig thuis moeten blijven.
  • Openbare excursies: je kunt ruilen met een nieuwe datum of geld terug ontvangen. Hoe eerder we dit weten hoe fijner, dan kunnen we je plaats mogelijk weer opvullen, maar dit kan je plotseling overkomen en annuleren kan natuurlijk ook vlak voor vertrek.

En voel je je nog niet op je gemak om mee te varen en heb je al een plaats gereserveerd? Ook dan is ruilen met een andere datum of annuleren geen probleem. Je kunt altijd contact opnemen als je ergens vragen over hebt.

Weer of geen weer

Bij slecht weer kun je uiteraard binnen zitten. Maar buiten (in de frisse lucht) is natuurlijk het leukst. Neem een regenpak en waterdichte tas mee? Of juist zonnebrand en -hoed voor de zon. Extra spullen kun je aan boord laten liggen (de boot blijft altijd bereikbaar).

Presentatie

De presentatie, voorheen aan boord, wordt nog steeds vervangen voor een digitale versie.

Na afloop

Laat het ons weten wanneer je na afloop van de excursie positief test. We zullen daarna de andere opvarenden hierover informeren zodat die daar rekening mee kunnen houden.

Nog even dit

Houdt er rekening mee dat, als je zelf gezond en fit bent en niet angstig voor het virus; er andere mensen zijn die daar wel voorzichtig mee om moeten gaan, we willen voor iedereen een plezierige ontspannen dag organiseren. Dus liever een vriendelijke stap van elkaar af dan naar elkaar toe.

Vragen

Is je iets nog niet helemaal duidelijk? Laat het ons weten.

Vriendelijke groeten,
Debby Doodeman, Fogol
Ook namens Trudy Harding en Onno van der Zweep, schippers Schuttevaer

0630021816
debby@fogol.nl

za 1 jan 2022

Deel

Even stil op het blogEven stil op het blog

Fogol onderzoek

Excursies