Vogelen in Engelse stadjes

Overzicht blogartikelen Volgende blog

19/07/2015

Met de familie op reis in Engeland. Dat werd vogelen in de Engelse stadjes.

Midden in Brighton stond zowaar iemand met een telescoop, gericht op een hoog gebouw? Natuurlijk, een slechtvalk in de stad! In de top een nestkast en de vogel zat er naast. De vogelaar met de telescoop was een vrijwilliger van de RSPB die op deze manier een mooie gelegenheid had om leden te werven. Wat een leuke manier om dat te doen midden in de stad.

Slechtvalk, peregrine falcon in het Engels, in het Latijn Falco peregrinus, peregrinus betekend 'wanderer', zwerver. Deze Latijnse naam is gebaseerd op het feit dat de jonge vogels op hun eerste verre trek beter geschikt zijn als valkeniers vogel dan jonge vogels die uit het nest gehaald zijn1.

Een volgende rover op de muur van de Western Front pub, het lijkt een kerkuil?

Brighton ligt aan de kust dus we zien ook veel meeuwen in de stad. In de zoetwater fonteinen komen ze drinken en badderen. Op de ene plaats eten ze ongevraagd mee, op de andere plaats krijgen ze de restjes van een vriendelijke bewoner. Het zijn vooral zilvermeeuwen die we zien.

De etalage van een boekenwinkel is speciaal ingericht voor het tweede boek van Harper Lee, Go set a watchman, de schrijfster van het boek To kill a Mockingbird.  

Ik Googelde op Mockingbird, waarschijnlijk word hier de Northern Mockingbird (Mimus polyglottos) bedoeld, een Noord-Amerikaanse soort spotlijster. Net als onze spotvogel imiteert ie veel andere soorten vogels in zijn zang.

In een park aan de kust in Bournemouth staat een creatief overzichtje van de 'Birds of the Green'. Leuk is de rouwkwikstaart 'pied wagtail' die er op staat. De Engelse neef van onze witte kwikstaart.  

Op een prachtig terras in de garden van The Bankes Arms in Studland hebben we geluncht, rond de picknick tafel niet alleen de meer gebruikelijke huismussen en kauwen maar ook twee roeken. Op de foto links Lisa, midden een roek en rechts een kauw.

Een behang winkel met een gaaf exotisch behang met vogels. Uit landen die ik nog niet heb bezocht.

De reis afgesloten met een grappige souvenir, met op de achtergrond een landschap met cricket spelers en natuurlijk scones in een theetuin.

 

uit het boek Helm Dictionary of scientific bird names, door James A. Jobling

 

Wil je automatisch een bericht ontvangen als er een nieuw blog geplaatst wordt?

Deel

Overzicht blogartikelen Volgende blog

Even stil op het blogEven stil op het blog

Fogol onderzoek

Excursies